14-15 Eylül 2024 / XIX. Geleneksel Herget Nöralterapi ve Regülasyon Tıbbı Sempozyumu
Değerli Meslektaşlarımız,
02-04.06.2023 tarihlerinde Uluslararası Nöralterapi Federasyonu (IFMANT) başta olmak üzere, IFMANT’ta üye olan tüm ulusal derneklerin yanı sıra Türkiye’de Bilimsel Nöralterapi ve Regülasyon Derneği (BNR), Asya Avrupa Tıbbi Regülasyon Federasyonu (AATRTF), Bilimsel Tamamlayıcı Tıp ve Regülasyon Derneği (BTR), Bilimsel Akupunktur ve Regülasyon Derneği (BAR), Bilimsel Klinik Kineziyoloji Derneği (BKK) ve Manuel Tıp - Ağrı Regülasyon Derneği (MTAR)’nin katılımıyla bir Dünya Nöralterapi Kongre’sini başarıyla geride bırakırken, önümüzde Nöralterapi ve Tamamlayıcı Tıp adına ulaşılması gereken daha pek çok hedef olduğunun bilincindeyiz.
2003 yılından bu yana geleneksel olarak her yıl düzenlediğimiz Nöralterapi sempozyumlarına 14-15 EYLÜL 2024 tarihinde “XIX. Geleneksel Herget Nöralterapi ve Regülasyon Tıbbı Sempozyumu” ile devam ediyoruz. Bu vesileyle siz değerli meslektaşlarımızı davet etmekten büyük onur ve memnuniyet duyuyoruz.
Bilimsel Nöralterapi ve Regülasyon Derneği (BNR)’nin organizasyonuyla İstanbul’da gerçekleşecek olan sempozyum, IFMANT çatısı altındaki AATRTF, BTR, BAR, BUKK ve MTAR derneklerinin katılımı ile zenginleşecektir.
Sempozyumun ağırlık konusu “Vital Beslenme ve Ortomoleküler Tıp” olarak planlandı. Bu yıla kadar sadece hekimlerle yaptığımız sempozyumumuza hep talep edilen hekimlerin yanı sıra eczacılar ve diyetisyenleri de dahil ettik.
Vitaminler, mineraller, aminoasitler, yağ asitleri ve diğer destek ürünlerin tedavide kullanımı ülkemizde son yıllarda ilgi çeken bir konu haline gelmiştir. Ancak neyin, nasıl, ne zaman ve hangi dozda kullanılacağı konusunda kafa karışıklıkları vardır.
Sağlıklı olmamız için nitelikli vital besinler diğer bir deyişle vital mikro besinler önemlidir. Mikro besin olarak nitelendirdiklerimiz vitaminler, eser elementler, mineraller ve enzimlerdir. Ek olarak, temel yağ ve amino asitler, şifalı bitki maddeleri, prebiyotikler ve probiyotiklerdir. Bu besinlerin hepsi vücuttaki sayısız sürecin normal işleyişiyle ilgilidir. Vücut bunları kendi başına üretemez, bu yüzden gıda yoluyla yeterli miktarlarda sağlanmaları gerekir. Vital besinler insan organizmasının çok sayıda işlevini üstlenir.
Başka bir yönden bakılırsa regülasyonu bozulmuş olan bir vücut verilen takviye ürünlerden yararlanımını kısıtlı tutmaktadır, yani eksik maddenin tam biyoyararlanımı için vücut koşullarının uygun hale getirilmesi gereklidir. İşte tam bu nedenle hem eksik maddelerin nasıl saptanacağını hem hangi yolla ve hangi dozlarda verileceğini hem de yerine koyma tedavisinde tam başarı sağlamak için vücudun regülasyonunun önemini konuşacağız.
Gerek sağlığımızın korunması gerekse hastalıkların oluşmasında Vejetatif sinir sistemi (VSS)’nin, immün sistem ve endokrin sistemin koordineli çalışmasının önemi bütünsel tıp hekimleri tarafından bilinmektedir. İlk defa 2016 yılında BARNAT topluluğu olarak “Ortomoleküler Tıp – Vital Beslenme” konulu bir sempozyum düzenlemiştik ve çok ilgi görmüştü, 8 yıl sonra bu yıl sizden gelen talep doğrultusunda farklı disiplinlerin de katılım sağlayacağı daha geniş kapsamlı ikinci bir beslenme ve takviyelerle ilgili sempozyum planladık.
Bu çerçevede “VİTAMİN-MİNERAL-ENZİM-BİTKİSEL TAKVİYELERİN KULLANIMI, İMMÜN SİSTEM, ENDOKRİN SİSTEM VE VSS REGÜLASYONUNUN SAĞLANMASI İÇİN NÖRALTERAPİ, AKUPUNKTUR, AK-UYGULAMALI KİNEZİYOLOJİ, FİTOTERAPİ İLE BİRLİKTE, PERHİZ VE DİYET ÖNERİLERİNİ” de konuşuyor olacağız. Bu geniş kapsamlı yaklaşım için hekimler, eczacılar ve diyetisyenleri bir araya getirip yeni bilimsel bilgiler ışığında tartışıp, en doğru uygulamaları arayacağız.
Sempozyum kapsamında farklı disiplinler tarafından gerçekleştirilecek atölye çalışmaları, vaka sunumları, interaktif oturumlar ile zengin bir program ile sizlere ulaşmak istiyoruz.
Sempozyumla ilgili ayrıntılı bilgi için www.noralterapi.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
FEDERASYON VE DERNEK BAŞKANLARIMIZ:
IFMANT ve BNR Başkanı: Prof. Dr. Hüseyin Nazlikul
AATRFT Başkanı: Prof. Dr. Yusuf Tamam
BTR Başkanı: Doç. Dr. Fatma Gülçin Ural Nazlikul
BAR Başkanı: PhD. Dr. R. Demet Erdoğan
BUKK Başkanı: Uzm. Dr. Ömer Soyak
MTAR Başkanı: Prof. Dr. Hüseyin Nazlikul
SEMPOZYUM BAŞKANLARI
Prof. Dr. Yusuf TAMAM & PhD. Dr. R. Demet ERDOĞAN
SEMPOZYUM BİLİMSEL SEKRETERYASI
Doç. Dr. Pınar Yalçın BAHAT